Wednesday, December 14, 2011

Saya Sudah Bergelar Ibu

Syukur alhamdulillah pada 12 Disember yang lalu, genap sebulan usia permata hati saya, Ra'ees Aqeel. Siang tadi kami pergi ke klinik untuk membuat pemeriksaan. Alhamdulillah, berat Aqeel sudah mencecah 4.4kg dan pembesarannya normal dan baik. Saya juga sihat dan tiada masalah. Berat badan sudah turun 10kg. Ini bererti saya perlu berusaha keras untuk menurunkan 10kg lagi untuk kembali kepada berat badan asal. hehe.
Menjadi seorang ibu adalah suatu yang benar-benar membahagiakan. Benarlah kata orang, anak itu pengikat kasih suami isteri. Walaupun masih ada dugaan, tapi saya akui lebih kuat dan tabah untuk menghadapinya. Saya pasrahkan segala-galanya kepada Allah. Saya hanya mampu berdoa agar rumahtangga kami akan terus dapat dipertahankan dan semoga Allah melimpahkan rezeki dan kasih sayang yang lebih mendalam kepada kami sekeluarga.
Pada masa sekarang, tiada lain yang lebih penting selain membesarkan Aqeel dengan penuh kasih sayang dan didikan yang sempurna. Saya sedar, saya sendiri banyak kekurangan tapi saya akan cuba sedaya upaya mendidik Aqeel dengan didikan sempurna menjadi anak yang soleh, insyaAllah.
Ya Allah, terima kasih kerana memberikanku peluang untuk bergelar seorang IBU...